Jadłospis na okres 19.05. – 30.05.2025r.
Data |
Dzień tygodnia |
Jadłospis |
19.05.25r. |
poniedziałek |
Zupa botwinkowa na biodrówce wp. i włoszczyźnie (seler) ze śmietaną (mleko) i jajkiem 300g, pieczywo pszenno-żytnie 35g, jogurt naturalny z owocami (mleko) 100g, jabłko |
20.05.25r. |
wtorek |
Filet z kurczaka panierowany (pszenica, jaja) 100g, ziemniaki puree z koprem (mleko) 160g, sałatka z pomidorów i szczypiorku ze śmietaną (mleko) 90g, kompot owocowy 250ml, owoc |
21.05.25r. |
środa |
Zupa z zielonym groszkiem na indyku i wywarze warzywnym (seler) ze śmietaną (mleko) 300g, pieczywo pszenno-żytnie 35g, jogurt owocowy (mleko) 150g, rzodkiewka do chrupania 20g |
22.05.25r. |
czwartek |
Makaron spaghetti z mięsem wp., sosem pomidorowym i żółtym serem (pszenica, jaja, mleko) 260g, kompot z czarnej porzeczki 250ml, owoc |
23.05.25r. |
piątek |
Kluski leniwe ze śmietaną i cynamonem (pszenica, jaja, mleko) 150g, woda z cytryną 250ml, jabłko |
26.05.25r. |
poniedziałek |
Krupnik na kurczaku i włoszczyźnie (seler) z kaszą jaglaną 300g, pieczywo pszenno-żytnie 35g, jogurt naturalny z owocami (mleko), bułka słodka (pszenica, jaja) 55g, owoc |
27.05.25r. |
wtorek |
Kotlet schabowy panierowany (pszenica, jaja) 100g, ziemniaki puree z koprem (mleko) 160g, surówka z ogórka zielonego, rzodkiewki i koperku 90g, kompot z rabarbaru 250ml, jabłko |
28.05.25r. |
środa |
Kapuśniak z młodą kapustą na indyku i włoszczyźnie (seler) 300g, pieczywo pszenno-żytnie 35g, jogurt owocowy (mleko) 100g, batonik owsiany z miodem, owoc |
29.05.25r. |
czwartek |
Potrawka z indyka z warzywami (seler, mleko) 150g, kasza pęczak 150g, kompot owocowy 250ml, jabłko |
30.05.25r. |
piątek |
Paluszki rybne (ryba, pszenica, jaja), ziemniaki puree z koprem (mleko) 160g, ogórek kiszony 80g, woda z cytryną 250ml, jabłko |
UWAGA! Alergeny występujące w gotowych potrawach zostały wyszczególnione pogrubioną czcionką