Jadłospis na okres 16.09. – 20.09.2024r.
Data |
Dzień tygodnia |
Jadłospis |
16.09.24r. |
poniedziałek |
Zupa jarzynowa na żeberkach i włoszczyźnie (seler) ze śmietaną (mleko) 300g, pieczywo pszenne i żytnie 35g, jogurt naturalny z owocami (z mleka) 100g, bułka słodka (pszenica, jaja)50g, jabłko |
17.09.24r. |
wtorek |
Pieczone udko z kurczaka 140g, ziemniaki z koprem 150g, mizeria (mleko) 110g, kompot ze śliwek 250ml, owoc |
18.09.24r. |
środa |
Żurek na włoszczyźnie i żeberkach wp. (seler) z kiełbasą i jajkiem, ze śmietaną (z mleka) 300g, pieczywo pszenno-żytnie 35g, jogurt owocowy (mleko) 100g, jabłko, deser |
19.09.24r. |
czwartek |
Pierogi z serem i musem truskawkowym (pszenica, jaja, mleko) 170g, kompot owocowy 250ml, jabłko |
20.09.24r. |
piątek |
Ryba panierowana z pieca (ryba, pszenica, jaja) 115g, ziemniaki z koprem 150g, surówka z marchewki i jabłka z olejem 100g, woda z cytryną 250ml |
UWAGA! Alergeny występujące w gotowych potrawach zostały wyszczególnione pogrubioną czcionką
Odsłony: 319