Jadłospis na okres 29.04. – 13.05.2024r.
Data |
Dzień tygodnia |
Jadłospis |
29.04.24r. |
poniedziałek |
Zalewajka na włoszczyźnie (seler) i żeberkach wp. ze śmietaną (mleko) i kiełbasą 300g, pieczywo pszenne i żytnie 35g, jogurt naturalny z owocami (mleko) 100g, jabłko |
30.04.24r. |
wtorek |
Gulasz wp. (pszenica, mleko) 115g, kasza bulgur 150g, mizeria (mleko) 100g, woda z cytryną i miętą 250g, jabłko |
06.05.24r. |
poniedziałek |
Kapuśniak z kiszoną kapustą na włoszczyźnie i indyku (seler) 300g, pieczywo pszenno-żytnie 35g, jogurt naturalny z owocami (mleko) 100g, banan |
07.05.24r. |
wtorek |
Potrawka drobiowo-warzywna (mleko, seler, pszenica) 150g, ryż paraboliczny 150g, surówka z kapusty młodej, pora, natki i kopru z sosem jogurtowo-majonezowym (mleko, jaja) 90g, woda z cytryną 250g, owoc |
08.05.24r. |
środa |
Barszcz ukraiński na żeberkach wp. i włoszczyźnie (seler) ze śmietaną (mleko) 300g, pieczywo pszenno-żytnie 35g, mus jogurtowo-owocowy (mleko) 100g, jabłko |
09.05.24r. |
czwartek |
Makaron spaghetti z mięsem wp., sosem pomidorowym i żółtym serem (pszenica, jaja, mleko) 260g, kompot owocowy 250g, owoc |
10.05.24r. |
piątek |
Ryba panierowana z pieca (pszenica, jaja) 115g, ziemniaki z koprem 160g, warzywa na parze 100g, woda z cytryną 250g, jabłko |
13.05.24r. |
poniedziałek |
Zupa gulaszowa na wołowinie i włoszczyźnie (seler) 300g, pieczywo pszenno-żytnie 35g, jogurt naturalny z owocami (mleko) 100g, bułka słodka (pszenica, jaja) 50g, jabłko |
UWAGA! Alergeny występujące w gotowych potrawach zostały wyszczególnione pogrubioną czcionką
Odsłony: 185